Antalya’dan Fethiye’ye Yolculuğum
Antalya’dan Fethiye’ye Yolculuğum
Antalya şehir merkezinden Otogar’a tramvay oldukça hızlıydı ve yaklaşık yirmi dakika içinde oraya vardık. Antalya, trafik ışıklarının sayısıyla ünlüdür, bu yüzden arabayla giderken kendinizi sık sık ışıklarda beklerken buluyorsunuz. Antalya Havalimanı’ndan şehre inen ve sonra kuzeydeki otogara giden tramvay hattında durum pek öyle değil gibi geldi bana.
Internetten Otobüs Bileti
Fethiye’ye otobüs biletini internetten Fethiye Seyahat’ten gayet ucuza aldım 25 liraya- 3 saat yolculuk için hiç fena değil, otobüsler biraz küçük olsa da. Her zaman OBilet.com ve diğer otobüs sitelerinden bakabilirsiniz hangi firmalar gidiyor. Terminale gelince biletimi ofislerinden alıp şoförü bekledim. Terminal binası oldukça modern, bir tarafında güvenlik girişi, diğer tarafı Kaş, Kalkan, Fethiye, Marmaris vb. otobüslerine açılan diğer tarafta kapı açık, yani güvenlik falan yok. Bana fazla mantıklı gelmedi açıkçası, sonuçta güvenlik tehditleri o taraftan da içeri girebilir değil mi? 🙂 Ya da ben birşeyleri kaçırdım, neyse.
Fethiye ve Antalya Arası
Yolculuk toplam yaklaşık üç saat sürdü ve yolda bir durak vardı dağdaki kasabalardan birinde. Yollar yine epey güzeldi ve 3 saat içinde birkaç ayrı tip coğrafya gördüm, Türkiye’de her zaman olduğu gibi. Korkuteli ve Söğüt‘ten geçtik, durduğumuz yerde- sanıyorum Bekçiler köyüydü, hava çok soğuktu ama son derece temizdi. Daha sonra Fethiye’den 50 km önce süper güzel dağ ve orman manzaraları belirmeye başladı. Muğla Bölgesi gerçekten harika coğrafya. Yıl içinde epey yağış alan yerlerden biri Türkiye’de, bu sebeple çok yeşil.
Daha sonra Fethiye’ye yaklaşırken şehrin ne kadar büyüdüğünü fark ettim. Daha önce bundan 20-21 sene kadar önce gitmiştim Fethiye’ye ve ufacık bir kasabaydı sanki, deniz kıyısı pek güzel değildi, su da epey pisti. Çalış Plajı’na gitmek için arabaya binmiştik ve epey yol gitmiştik, ilçe merkezinden epey uzakta bir yerdeydi o zaman, şimdi gördüğüm kadarıyla birleşmişler. Ve Fethiye merkezin 100 binden fazla nüfusu var, çevresiyle beraber bunun iki katı. Bir ve dört kat arası Muğla ve fethiye mimarisine özgü yeni binalar var epey.
Fethiye Halkı
Yine de bölgedeki diğer Türk tatil beldelerine kıyasla, Fethiye, diğer yerlerle- Bodrum, Kuşadası veya Marmaris gibi yerlerle kıyaslandığında sanki biraz daha muhafazakar. Ve geleneksel kıyafetli bayanlar daha yoğunlukta gibi, ama bu güzel birşey olsa gerek birçok turist için ve Orta Anadolu kasabaları gibi , batılıları veya laik nüfusu rahatsız edici bir durum yok. Belirttiğim gibi Muğla’nın her yeri ayrı bir güzel. Insanları da son derece cana yakın.
Fethiye’de Yerleşik Yabancılar
Bu bölgede yerleşmiş olan epey bir Britanyalı nüfüs da mevcut, emekliler veya internet üzerinden çalışan insanlar vs. Antalya’da daha çok Ruslar, Almanlar daha çok Alanya’ya rağbet ediyorlar, buralar da İngiliz. Rezervasyonumun olduğu otelim, Fethiye şehir merkezinden birkaç kilometre uzaktaki Ölüdeniz’in Hisarönü / Ovacık bölgesinde bulunuyordu. Otobüs terminaline vardık ve Ölüdeniz minibüsleri ile otele gitmek için binanın arka tarafına geçtim. Fethiye’nin ne kadar büyük olduğunu fark etmeden önce gezi şehir merkezini ve sahile bir bakmayı düşünüyordum ama iki üç kilometre uzakta olduğunu söylediler, ben de vazgeçtim.
Fethiye’den Ölüdeniz ve Ovacık / Hisarönü’ne Gidiş
Ölüdeniz Ovacık / Hisarönü minibüs ile yaklaşık olarak on beş dakika sürdü ve bilet 3.75 liraydı. Ödemeyi minibüse binince yapıyorsunuz, nereye gideceğinizi şoföre söyledikten sonra. Otobüsten intim, Ovacık da epey güzel görünüyordu ve sokaklar da sessiz sakindi kış olmasından dolayı, ama tabi epey de bir yerli nüfus da var. Otele (Lastminute.com’dan rezervasyon yaptığım Happy Nur Hotel) beş dakika kadar yürüdüm ve içeri girdim. Neredeyse hiç başka müşteri yoktu ve Nisan / Mayıs ayında açılmaya başlayacak sezon için tadilat vardı, ama ben arka taraftaki geniş odayı istedim. Sessizdi ve doğa manzarası da gayet güzeldi.
Son yorumlar